среда, 16 мая 2012 г.

Кількість безробітних в Україні зменшилася до 486 тис. осіб

 В Україні рівень зареєстрованого безробіття в квітні в порівнянні з березнем зменшився на 0,2% - до 486 тис. чоловік. Про це повідомляє Державна служба статистики (Держстат).

З них 352,1 тис. осіб отримують допомогу з безробіттю в середньому розмірі 946 грн.

Зареєстровані безробітні в квітні становили 1,7% від населення працездатного віку.

Нагадаємо, станом на 1 квітня в Державній службі зайнятості було зареєстровано 531 тис. безробітних (546,6 тис. у лютому і 520,9 тис. у січні).

За підсумками 2011 р. рівень безробіття в Україні знизився на 0,2 п.п. - До 1,8%. Найбільш високе безробіття в Україні в минулому році була зареєстрована в лютому. Тоді статус безробітного мали 616,7 тис. осіб, або 2,2% українців. Рівень безробіття став знижуватися з квітня і досяг мінімуму в жовтні. Тоді безробітними в Україні були "всього" 378,9 тис. осіб, що становило близько 1,4% від усього населення працездатного віку.

Відзначимо, Фонд загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття встановив на 2012 р. мінімальний розмір виплат по безробіттю в розмірі 544 грн.

Додамо, що Міжнародна організація праці (МОП) попереджає, що світ зіткнувся з терміновою необхідністю створити в найближче десятиліття 600 млн. нових робочих місць, щоб забезпечити стійке зростання і зберегти соціальну єдність. В цілому рівень світового безробіття за прогнозами МОП в цьому році може вирости з 197 млн ​​до 225 млн (з 6% до 6,9%).

Відзначимо, що Європейська Рада вважає зниження безробіття одним з пріоритетних напрямів для знищення наслідків боргової кризи в регіоні.

7 березня Віктор Янукович запропонував чотири напрямки подальшої реалізації соціальної реформи, які необхідно реалізувати для покращення якості життя громадян. Одним з пунктів, озвучених Президентом, було підвищення зайнятості населення.

Комментариев нет:

Просматривая рекламу вы не только поддержите сайт, а и узнаете что - нибудь интересное.