суббота, 21 августа 2010 г.

Буковинські даішники активніше почали перейматися безпекою руху на дорогах області. Не за горами новий навчальний рік.

З початку поточного року на Буковині зареєстровано 23 автопригоди, в яких четверо дітей віком від 5-ти до 17-ти років загинули, а 10 – отримали травми різного ступеню важкості. В порівнянні із аналогічним періодом минулого року спостерігаємо значне зменшення кількості ДТП за участю дітей – на 62% та потерпілих – на 68%. Так, у 2009 році на цей час в області було зареєстровано 59 автопригод із неповнолітніми учасниками руху, 5-ро дітей загинуло та 32 травмовано.

Незабаром розпочнеться новий навчальний рік. Працівники ДАІ постійно на варті безпеки руху його учасників, особливо неповнолітніх. Щоб не допустити автопригод за участю дітей та навчити їх Правил дорожнього руху, Державтоінспекція спільно з освітянами, шляхово-комунальними організаціями, та небайдужими громадськими організаціями вдаються до низки профілактичних заходів як напередодні так і в перші дні нового навчального року. Зокрема, обстежують під’їзні шляхи до навчальних закладів, покращують засоби регулювання дорожнього руху (поновлення дорожньої розмітки пішохідних переходів, встановлення дорожніх знаків, світлофорних об’єктів, лежачих поліцейських, турнікетного огородження, тощо).

В період з 20-го серпня по 20-е вересня по всій Україні, та й в нашій області триватиме конкурс-рейд „Увага! Діти на дорозі”, в рамках якого працівники ДАІ також проводитимуть в школах Єдині уроки з безпеки дорожнього руху, різноманітні конкурси й вікторини, організують спільні чергування поблизу навчальних закладів з членами шкільних загонів ЮІР (юний інспектор руху). Дані заходи щорічно проводяться з метою попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму та недопущення порушення дорожніх правил неповнолітніми учасниками руху, нагадування дітям про необхідність вивчення та суворого дотримання дорожніх правил під час руху.

Найбільше таких випадків трапилось на території обласного центру - 8, Вижницького району – 4, Глибоцького району - 3 та Новоселицького - 3. Основні причини трагедій - неочікуваний вихід на проїзну частину та перехід дороги поза межами пішохідного переходу. Майже 50% автопригод за участю неповнолітніх -наїзд на пішохода.

Державтоінспекція звертається, насамперед, до батьків, педагогів, вихователів з проханням приділити увагу безпеці дітей на дорогах і вулицях під час навчального періоду. Щодня нагадуйте дітям про небезпеку на дорозі, прививайте повагу до Правил дорожнього руху та будьте самі достойним прикладом. Адже, саме Ваша дисциплінована поведінка на дорозі формує навички дитини і є переконливим прикладом для наслідування.

А наразі, нагадаємо учасникам руху кілька важливих правил вуличної поведінки:

Переходьте вулицю тільки на перехресті та на пішохідному переході.
Пішохід, який переходить вулицю там, де не дозволено, може потерпіти сам і створює небезпеку для інших.
Якщо пішохідний перехід регулюється сигналами світлофору, слід
переходити вулицю тільки на зелений сигнал. Коли горить червоний сигнал переходити вулицю заборонено.
Ні в якому разі не перебігайте проїжджу частину. При переході вулиці подивіться вліво і вправо тому, що раптом може виїхати машина.
Ніколи не йдіть проїжджою частиною - для пішоходів існують тротуари та пішохідні доріжки.
Якщо немає тротуару, потрібно ходити по краю дороги, на узбіччі назустріч транспорту, щоб бачити ті машини, які їдуть спереду.
Пам’ятайте, обходити тролейбус, автобус чи автомобіль можна тільки ззаду, а краще дочекатися, коли він від’їде і перейти вулицю на пішохідному переході.
Дітям дозволяється кататися по дорогах на велосипеді лише з 14 років.
Не можна гратися на проїжджій частині та поблизу неї. Також не можна гратися на тротуарі. Тротуар призначений для руху пішоходів.
УДАІ УМВС України в Чернівецькій області

Комментариев нет:

Просматривая рекламу вы не только поддержите сайт, а и узнаете что - нибудь интересное.