понедельник, 5 декабря 2011 г.

В Новодністровську працівник ДАІ змусив злочинця з ножем повернути викрадений автомобіль на те місце, де він ним заволодів…

ДОПОМОГЛИ ЛЮДИНІ В БІДІ. Біля одного з будинків мікрорайону «Діброва» у Новодністровську в глуху передранкову пору, коли його мешканцям ще снилися сни, на одному з автомобілів спрацювала сигналізація.

Прямо з ліжка, в піжамі, до під’їзду вибігла розбуджена охоронною сиреною жінка, щоб з’ясувати причину тривоги, яку послав на брелок з пультом безпроводового управління її «BMWX-5». Жінку схопили двоє чоловіків у чорних масках, і, погрожуючи ножем», звеліли відчинити автомобіль…

             Все, що трапилось потім, залежало від багатьох вірогідних і реальних обставин, у яких сержанту міліції інспектору ДПС Станіславу Доманському довелося зіграти ключову роль з розумінням психології людини, яка скоїла злочин, та з використанням професійних навиків працівника Державтоінспекції, однією з функцій якої є боротьба зі злочинністю.

             Дзвінок на пост ДПС в Новодністровську з чергової частини УДАІ УМВС України в Чернівецькій області надійшов  о шостій ранку, коли до завершення нічного патрулювання сержанта Доманського і його колеги прапорщика міліції Станіслава Марущака залишалось менше години. Черговий посилався на повідомлення з відділення міліції в Трускавці Львівської області, куди зателефонував громадянин, і попросив допомогти жінці в Новодністровську, яка в ті хвилини, фактично, потрапила в заручники. Вже згодом з’ясується, що 37-річна жінка, схвачена людьми в масках, дзвонила чоловіку, який на той час перебував у Трускавці, просячи його пояснити, як «розблокувати з пульта автомобіль», оскільки їй терміново потрібно поїхати кудись «з одним чоловіком»…

               Даманський негайно поїхав на місце, за вказаною адресою, і незабаром побачив чорний «БМВ, який рухався йому назустріч. Автомобілі зупинилися  на відстані один перед одним, і було зрозуміло, що це саме та машина, про яку йшла мова.

             —  Я боявся їхати далі назустріч, щоб не злякати водія, — розповів пізніше Станіслав. — Ми ніби вивчали один одного, хто що буде робити далі...

             Іномарка непевно рушила першою в бік районного центру Сокиряни, а потім, помітивши, що «патрульна» їде за нею, різко повернула до поста ДПС, на якому, попереджений Станіславом колега, вже  закривав шлагбаум і розтягував на дорозі шипи «їжака».

             Даманський включив сирену, сигнальні маяки, демонструючи готовність будь-що зупинити втікача, і почав доганяти його, вибираючи якнайкоротші шляхи. Іномарка то набирав шалену швидкість, то зупинялась в нерішучості, і, зрештою, звернула назад у лабіринти міських вулиць.

              Тим часом , піднята по тривозі оперативна група районного відділу міліції вже виїжджала, орієнтуючись на звук сирени і спалахи маячка. Трапилось так, що кримінальна історія завершилась на тому самому місці, де  й почалась. Автомобіль був зупинений біля під’їзду будинку, звідки жінка телефонувала до Трускавця…

             Водій спочатку закрився в автомобілі, і не виходив, тримаючись за руку переляканої жінки в піжамі, яка сиділа поруч, чи як за взяту заручницю, чи як за порятунок у пастці, в яку потрапив. Згодом, збагнувши безвихідність ситуації, він здався. Коли чоловіка витягали з автомобіля і надівали наручники, Даманський помітив на підлозі ніж, і про всяк випадок  швидко відкинув його далі від машини.

             Правоохоронці спрацювали системно й оперативно, продемонструвавши спроможність захистити людину в біді. А сержант Доманський збагатив свій трьохрічний досвід роботи в ДАІ практичним застосуванням набутих знань і навиків.

             Попередня кваліфікація вчинку 31-річного мешканця Новодністровська — стаття 289 Кримінального Кодексу України «Незаконне заволодіння транспортним засобом», друга частина якої при застосування насильства і зброї передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років. 




   Прес-служба УДАІ УМВС України в Чернівецькій області.

3 комментария:

Гесівець комментирует...

Ого кто же это умудрился?, наркоша какойто наверно!?

Анонимный комментирует...

ты чё думаешь, кроме наркоманов воров нет ??наоборот наркоша зассыт ,а любитель экстрима рискнёт............

stopudov комментирует...

Та вот слухи говорят что вроде и не наркоша, а просто чуваки перебухали и результат вот !!!

Просматривая рекламу вы не только поддержите сайт, а и узнаете что - нибудь интересное.